acasa


LENORMANDURI SUPERBE

 

Bine ați venit!

Aici veți găsi minirecenzii ale unor seturi de cărți Lenormand deosebite, descrieri și evaluări pe care le-am făcut de-a lungul timpului.

 

Lenormand rusesc ”Șoaptele Toamnei” (6.06.2022)

În urmă cu 7 ani, o fată din Ucraina pentru care am făcut nişte etalări de tarot, ţinea morţiş să mă recompenseze, dar oricât de mică ar fi fost suma mai mult ar fi costat comisionul plus pierdere de timp pentru mine să o încasez, aşa că i-am zis că atunci când o veni prin România, să-mi aducă ceva ce crede ea că mi-ar place, specific ţării ei. Slabe şanse să ajungă ea în România şi nici nu mă stresam eu pentru asta, numai ea să-şi rezolve problemele, gândeam eu atunci. În acel an, la începutul lui septembrie, cu o zi înainte de ziua mea de naştere, o maşină cu numere ruseşti a oprit în faţa porţii. Din păcate nu era ea, ci un verişor cu un mic pacheţel, cu un set Lenormand rusesc absolut fantastic, numit „Şoaptele Toamnei”. Face parte dintr-o serie minunată de patru Lenormanduri, cu o grafică şi o concepţie uimitoare, în genul picturilor lui Ivan Aivazovski. Celelalte trei se numesc „Elegia”, „Nostalgia” şi „Lumina Lunii”. Setul meu „Şoaptele Toamnei”, ca şi „Lumina Lunii” sunt reversibile, adică au o imagine în poziţie directă şi aceeaşi imagine, dar în alte tonuri, mai sumbre, în poziţie inversată.

Pe lângă cele 36 de cărţi, „Şoaptele Toamnei” mai are patru cărţi nenumerotate: una albă numită Lumina, una neagră numită Întunericul, una cu o femeie şi a patra carte cu un bărbat, identici în cele două poziţii, directă şi inversată. Ştiu că vor sări în sus o mulţime de lenormandişti care vor spune că Lenormandul nu funcţionează decât în poziţie directă. Aşa şi este dacă setul folosit a fost conceput numai pentru poziţie directă. Odată însă ce a fost creată şi opţiunea pentru inversare, pot să vă spun că funcţionează teribil de corect, rivalizând cu tarotul în multitudinea sensurilor care se pot obţine. Sensul direct şi inversat al aceleeaşi cărţi nu este foarte diferit în esenţa lui, ci e vorba doar de nuanţă sau intensitate. Vă invit să vă delectați cu frumusețea magică a acestui set de cărți.


imagine
Lenormand Oracle Autumn Whisper

 

 

 

LENORMAND CU ... BASME (19.11.2021)

Fairy Tale Lenormand este un set foarte frumos și practic, el fiind livrat într-o cutiuță de metal frumos pictată. Pachetul are 38 de cărți – cele 36 tradiționale și 2 cărți suplimentare cu Bărbatul și Femeia - și tema lui o reprezintă lumea basmelor. Fiecare carte are un basm asociat potrivit informațiilor din cărticica ajutătoare ce se află în cutie, alături de cărțile care sunt un pic mai mici decât în mod obișnuit. Trebuie să știți că imaginile afișate pe cărți pot să nu aibă prea mult de-a face cu semnificațiile cărților (în dorința de a trimite mai degrabă la basmele din spatele lor), iar asta poate fi o problemă pentru un începător. O soluție ar fi să se folosească alternativ cu un set clasic Lenormand și să consulte în permanență un manual pentru semnificațiile cărților. Oricum ar fi, setul merită cumpărat sau de ce nu, poate fi și un cadou de sărbători (pentru orice iubitor de Lenormand și de artă).

Creatori: Lisa Hunt și Arwen Lynch       

Editură: U.S.Games   


imagine
Fairy Tale Lenormand

 

 

Un Lenormand de ... 1001 de nopți (4.11.2021)

Rana George este o cunoscută clarvăzătoare, de origine libaneză și stabilită din tinerețe în SUA, care a scris cea mai cunoscută carte despre Lenormand ”The Essential Lenormand: Your Guide to Precise&Practical Fortunetelling”. Ceea ce se cunoaște mai puțin este faptul că ea a creat și un set de cărți Lenormand, cu niște trăsături speciale. El se numește ”Rana George Lenormand” (eu una aș fi preferat o denumire mai neutră și mai ezoterică) și a fost lansat în iulie 2017, la editura U.S. Games Systems Inc. și este inspirat din folclorul libanez, având o alură exotică de genul poveștilor orientale.

Setul acesta mai are o particularitate și anume faptul că are 42 de cărți, în loc de 36. Două sunt duplicate ale cărților Bărbatul și Femeia pentru cuplurile unisex (deși eu le-am găsit o cu totul altă întrebuințare) și patru cărți sunt cărți suplimentare. Acestea din urmă vin să supilimenteze cu semnificații niște domenii moderne, după cum urmează: 37.Spiritul sau Spiritualitatea; 38.Arzătorul de tămâie sau Curățarea; 39.Patul sau Dormitorul (pentru intimitate și sexualitate) și 40.Piața sau Marfa (pentru chestiuni de muncă, tranzacții și cumpărături).


imagine
Rana George Lenormand

 

 

Lilac and Cherry Twilight Lenormand (29.08.2021)

La crearea a numeroase cărți din setul Lenormand Amurg de Cireș și Liliac, s-au folosit fragmente de opere ale artiștilor din secolele XVII - XIX. Tablouri vechi, culori delicate, multe detalii mici, rame din dantelă - toate acestea fac din acest oracol publicat în Rusia în anul 2012, unul cu un farmec unic (v-am mai scris eu despre taroturi și lenormanduri rusești), care trezește imaginația și intuiția și creează o stare de magie plină de romantism. Practic sunt două pachete a câte 36 de cărți, cu imagini ușor diferite, fiecare în tonul de culoare specific: unul în tonuri de mov-lila, altul mai roșiatic, în genul cireșelor de mai ușor pârguite. Deci dacă se comandă direct pe un site rusesc și faceți pachetul pe din două cu altcineva, chiar dacă se plătește transport și taxe vamale, se ajunge la un preț rezonabil.


imagine
Lilac&Cherry Lenormand

 

 

 

Old Style Lenormand (5.08.2021)

Vă prezint un pachet de cărți Lenormand în stil vintage, cu imagini retro în stil victorian, din carton de calitate (specific editurii americane U.S.Games) și având dimensiuni potrivite (6,3x9,5cm), ceea ce ăl face ușor de manevrat. Pachetul original (prima apariție) este creat de artistul rus Alexander Ray, dar ediția asta, din 2019, are mici modificări. Una care se repetă pe fiecare carte este imprimarea denumirii pachetului pe dosul cărților. Sunt persoane care ar putea fi deranjate de acest lucru (din câte știu, e cam singurul pachet de cărți cu această particularitate). Eu una, nu sunt deranjată, mi se pare că am de-a face cu coperta unei mici cărticele și odată întoarsă pe față, fiecare carte își etalează propria semnificație.


imagine
Old Style Lenormand

 

 

 

LENORMAND OGLINDA ADEVĂRULUI (9.08.2020)

În vechime, se credea că sufletul unei persoane este cuprins în oglinda în care s-a privit. Dacă cineva murea, în unele culturi (inclusiv a noastră), se obișnuiește să se acopere toate oglinzile din casă pentru a asigura trecerea în siguranță, pentru cei rămași, a sufletului celui decedat în viața de apoi. Oglinda curată, nedeteriorată, nu minte, este o oglindă care reflectă adevărul. Oglinda strâmbă, deformată sau murdară e simbolul păcatului, vanității și autoamăgirii. Demonii și creaturile supranaturale nu au nicio reflecție în oglinzi pentru că sunt deposedați de suflete. În Roma antică, exista o clasă a unor magi ghicitori în oglindă și de-a lungul timpului, obiectul a fost destinat atât uzului frumoaselor din toate categoriile sociale, cât și unui scop ezoteric. În acesta din urmă, oglinda joacă rolul unui portal către o altă lume, simbolizând capacitatea de (auto)cunoaștere și de accesare a viitorului și nevăzutului.

MIRROR TRUTH LENORMAND (Lenormand Oglinda Adevărului) este un set tipic Lenormand, ce numără 36 de cărți și folosește simbolul magic al oglinzii pentru a crește puterea lui de explorare. Setul oferă răspunsuri la toate întrebările posibile, pline de adevăr și uluitor de precise. Acest set, Oglinda Adevărului (în traducere), a fost publicat destul de recent, în mai 2019, de către o editură din SUA mai puțin cunoscută în Europa (o editură însă de prestigiu și cu o vechime de un secol), Schiffer Publishing. Creatoarea imaginilor este o artistă germană, un psihic și terapeut în același timp, trecută ea însăși prin niște experiențe paranormale. Silvia Anne-Marie Neitzner îmbină simbolismul, arta și tehnici neconvenționale de terapie, atât în munca sa de naturopat, cât și în imaginile pe care le pictează.


imagine
Mirror Truth Lenormand

 

 

 

Acasă :: Universul Tarotului :: Articole :: Despre mine :: Cursuri de Tarot :: Parteneri :: Contact
Prelucrarea datelor cu caracter personal :: Politica de cookie-uri

Vă invit să vizitaţi şi site-ul AstroVesta.com - Servicii autorizate de Astrologie si Tarot

©2010-2020 AstroVesta® Toate drepturile rezervate.
Toate materialele conţinute în acest site aparţin astrologului Vesta. AstroVesta® este marcă înregistrată.
Este interzisă reproducerea integrală sau parţială a textelor conţinute în www.scoaladetarot.ro fără acordul autorului.