acasa


FAZELE LUNII ȘI CITIRILE ÎN TAROT

Cititul în tarot şi o bună parte din munca unui astrolog se bazează pe intuiţie: la tarot într-o proporţie mult mai mare decât la astrologie. Fazele Lunii sunt importante în orice activitate ezoterică şi au impact asupra capacităţilor extrasenzoriale ale practicanţilor ei. Ele pot să sporească aceste abilităţi sau dimpotrivă să le diminueze sau chiar să le blocheze. Ritualurile magice sunt şi ele influenţate de poziţia Lunii faţă de Soare, totul fiind de fapt o sincronizare cu ritmurile naturii.

 

imagine
Luna şi tarotul

 

 

Conform învăţăturilor primite, ţin cont de fazele Lunii în ceea ce priveşte citirile în tarot. Ciclul lunar, din punct de vedere magic şi al citirilor în tarot, are cinci etape fundamentale:

1.     Luna Nouă – La Lună Nouă şi imediat după, este cea mai bună perioadă de a face etalări despre începuturi noi. Întrebările despre posibilitatea întâlnirii unui partener, despre alegerea unei profesii/job, de explorare a mai multor opţiuni în orice domeniu de viaţă, de prezentare la un interviu, de începere a unor cursuri, şansele de a avea un copil, etc. îşi vor găsi cu mai multă claritate răspunsurile în etalările făcute.

2.     Luna crescătoare – Începând din a treia zi de la Luna Nouă, sunt potrivite citirile despre lucruri deja începute sau care există deja în viaţa Clienţilor şi care se doreşte să crească, să se îmbunătăţească. Aici este vorba despre citiri despre avansarea la job-ul existent, dezvoltarea unei afaceri deja începute cu ceva timp în urmă, mersul unei sarcini, efectul unor tratamente medicale deja începute, etc.

3.     Luna Plină – Este perioada cea mai propice oricăror activităţi ezoterice, magiei şi tarotului. Este luat în considerare un interval de două zile înainte şi două zile după momentul exact al Lunii Pline. Orice citire în tarot, în această perioade de câteva zile, va aduce informaţii multe şi preţioase pentru rezolvarea tuturor problemelor, fie că sunt din domeniul material, afectiv sau spirituală.

4.     Luna descrescătoare – Este perioada cea mai favorabilă pentru aflarea răspunsurilor la întrebări care implică o plecare, o separare, o eliminare. Întrebările despre cum se poate scăpa de o relaţie nefericită, despre părăsirea unui job nesatisfăcător, de eliberare de nişte traume din trecut, îşi găsesc rapid răspunusuri prin tarot.

5.     Luna Neagră sau Luna Oarbă – Este perioada de două zile înaintea Lunii noi şi este o noţiune diferită de ceea ce se înţelege prin Luna Neagră din astrologie. În acest interval de timp este mai bine să se facă o pauză în citiri, energia Lunii este cea mai scăzută şi etalările au tendinţa să fie neclare, distorsionate, intuiţia fiind la cote minime sau influenţată de energii perverse, nocive.

6.     Luna în via Combusta (25Balanță – 6Scorpion) - Toate acţiunile magice realizate vor fi serios afectate prin subminarea altor surse importante de energie din univers și de aceea nu se recomandă să se facă divinație în această perioadă.

 

Există seturi de tarot, de Lenormand și oracole dedicate Lunii și care au o mare forță de a crește intuiția celor care le folosesc oferind, în același timp, etalări fabuloase în ceea ce privește precizia și profunzimea informațiilor.  Dintre acestea enumăr: ”Blue Moon Tarot” (un tarot care cuprinde doar cele 22 arcane majore care urmează ciclurile lunare și solare), ”Deviant Moon” (o operă de artă ezoterică oarecum macabră, după părerea mea), lenormandurile ”Lumina Lunii” (un set rusesc de o frumusețe tulburătoare și care are imagini și semnificații și pentru pozițiile inversate ale cărților) și ”Full Moon Lenormand”, oracolele ”Moon Oracle” și ”Moon Angel”.

AstroVesta®        

 

 

Acasă :: Universul Tarotului :: Articole :: Despre mine :: Cursuri de Tarot :: Parteneri :: Contact
Prelucrarea datelor cu caracter personal :: Politica de cookie-uri

Vă invit să vizitaţi şi site-ul AstroVesta.com - Servicii autorizate de Astrologie si Tarot

©2010-2020 AstroVesta® Toate drepturile rezervate.
Toate materialele conţinute în acest site aparţin astrologului Vesta. AstroVesta® este marcă înregistrată.
Este interzisă reproducerea integrală sau parţială a textelor conţinute în www.scoaladetarot.ro fără acordul autorului.