acasa

 
Cand am ales pseudonimul astrologic Vesta, recunosc cu sinceritate ca nu ştiam despre el decat faptul ca este un asteroid care simbolizeaza “sora mai mare”. A fost un impuls, unul din cele multe care mi-au marcat viata, si doar dupa ceva timp am avut surpriza sa constat ca acest asteroid – cel mai luminos si singurul observabil, din cand in cand, fara aparat optic – se afla, la nasterea mea, in zodia mea natala, Fecioara, si in casa Vietii si Personalitatii.

La romani, zeita focului era Vesta si ea ocrotea prin caldura sa, caminul si familia. Slujitoarele ei erau fecioare, deoarece focul era purificator, deci si pazitoarele lui trebuia sa fie neintinate. Zeitei i se aduceau zilnic ofrande din mancarea gatita, iar salasul ei era considerat a fi, pe langa templele inchinate ei, in focul din caminul fiecarei familii romane.

Vesta arata, intr-o astrograma, modul in care se daruieste persoana respectiva, angajamentul sau catre munca si relatii. In Fecioara(ca si cele care o slujeau) indica o atitudine perfectionista, dar orientata spre a-i servi pe ceilalti cat mai bine. In casa I, arata ca resursele mele, Sinele meu, se concentreaza, participa, la acest deziderat. In plus, Vesta din astrograma mea isi ia focul exact de la sursa, ea fiind in conjunctie cu tumultosul Marte.


- de profesie inginer;

- am inceput sa studiez astrologia ca autodidact din anul 2001;

- din 2003 am renuntat la postul de manager dintr-o companie internationala pentru a ma ocupa numai de studiul astrologiei;

- in 2005 am facut toate cele 3 niveluri ale scolii de astrologie Fidelia;

- din martie 2007, activez ca astrolog profesionist;

- intre 2007-2008: am colaborat cu situl www.elady.ro;

- din 2007 si pana in prezent colaborez cu situl www.eva.ro , unde am acordat peste 3000 de consultatii astrologice;

- iunie 2007: am lansat prima versiune a sitului www.astrovesta.com;

- in perioada iulie 2009 – septembrie 2010, am colaborat cu situl www.zodii.ro, unde am publicat lunar articole de astrologie si tarot

- am publicat articole in Revista Joy si in diverse yiare;

- am sustinut emisiuni "In direct cu astrologul" la posturile de televiziune Antena 1 si Favoritclick pe poze pt marire
astrolog vesta eso tv antena 1 astrolog vesta eso tv antena 1
astrolog vesta eso tv antena 1 astrolog vesta eso tv antena 1


- noiembrie 2010: am creat a doua versiune a sitului www.astrovesta.com, am lansat situl www.scoaladetarot.ro si am finalizat inregistrarea marcii AstroVesta®


Iniţierea în tainele tarotului nu se poate face oricând, oricum sau oricui. În cărţi sau siteuri, se pot afla lucruri tehnice despre ştiinţa tarotului, dar nu se vor găsi niciodată taina lui mistică, lucrurile pe care e voie să le faceţi şi cum trebuie să le faceţi pe acelea care vă sunt permise. Arthur Edward Waite, unul din părinţii moderni ai tarotului şi care a realizat şi setul de cărţi care îi poartă numele, explică foarte clar în prefaţa uneia din cărţile sale şi anume că "spune adevărata lor semnificaţie(a cărţilor de tarot), în măsura în care acest lucru este posibil" şi "că a venit momentul de a spune tot ce se poate".

Bunica mea – evreică din Brăila - mi-a dezvaluit, în timpul vieţii ei, destul de puţin despre tarot. La moartea ei, în 2002, eu eram o femeie de carieră, unit manager la o mare companie internaţională şi nu am reuşit să ajung, căci eram plecată la cursurile de specializare pe care le făceam frecvent în acea vreme. Am fost anunţată ulterior de mătuşa care stătea cu ea, că mi-a lăsat ceva şi spre stupoarea mea am descoperit că „darul” era o cutie de lemn pictată, în care se aflau nişte cărţi de tarot vechi, roase de mucegai şi cu imagini înfricoşătoare şi mai multe foi scrise cu diverse informaţii şi cu rugămintea că dacă mă simt în stare şi doresc să le folosesc să le iau, dacă nu, să le dau foc. Până atunci nu fusesem niciodată pregătită sau doritoare să fac asta şi ea a ştiut tot timpul acest lucru. Dar după perioada de şoc pe care am avut-o atunci(în 2003 a murit şi tatăl meu), tot sistemul meu de valori era în dezintegrare.

Personal sunt îngrozită când văd pe diverse siteuri cu câtă uşurinţă şi iresponsabilitate se abordează folosirea tarotului. El este un instrument, care în sine nu este nici bun, nici rău, dar depinde de cine şi cum este folosit. Pe mine, tarotul m-a dus la astrologie şi lucrarea mea de absolvire a ultimului nivel la şcoala de astrologie exact aşa se numea: "Paralelă între două metode de divinaţie: astrologie şi tarot". Ea a fost expusă pe situl scolii, apoi pe al meu şi am avut surpriza să dau de ea, copiată cuvânt cu cuvânt, pe un site de ghicit. L-am rebotezat, am mai făcut nişte schimbări şi completări şi l-am repostat cu interdicţie de copiere.

În tot aceşti ani, am lucrat cu tarotul, am citit şi studiat multe cărţi şi materiale, atât în limba română(cam puţine, ce-i drept), dar mai mult în limba engleză prin bunăvoinţa clientelor care, prin forţa destinului, au ajuns pe meleaguri străine. S-au adunat astfel multe caiete pline cu etalări, multe cărţi înghesuite pe rafturi şi multe fişiere cu istoria tarotului, descrierea şi semnificaţia cărţilor.

În această toamnă (noiembrie 2010), când durerea după despărţirea de mama mea s-a mai ostoit, am luat decizia de a împărtăşi din această ştiinţă minunata şi de a da adevăratele învăţături ale tarotului, dincolo de diletantism şi aspiraţii materiale. Folosit cum trebuie şi de cine este potrivit pentru asta, tarotul este, în primul rând, un mijloc de evoluţie spirituală şi de-abia apoi unul de divinaţie. Valoarea stabilită pentru cursul de nivel 1 este simbolică, pentru că fiecare are dreptul să se iniţieze în tainele tarotului. Admiterea la nivelele următoare va fi însă făcută numai pe baza evaluărilor la nivelul precedent şi a evoluţiei până la nivelul următor, dincolo de orice câştig material personal, caci nu numărul cursanţilor va fi pentru mine un ţel, ci calitatea lor morală şi spirituală.

Acest proiect este un vis vechi de mai mulţi ani, dar de-abia acum(noiembrie 2010) el a putut fi realizat şi prin efortul a doi oameni minunaţi: Petruţ, un tânăr informatician care a găsit timpul necesar între job şi cursurile de master pentru a pregăti soluţiile tehnice şi Angela, prietena minunată de peste ocean, care şi-a pus la bătaie toată creativitatea de webdesign. Fără ei, toate aceste informaţii nu ar mai fi fost la dispoziţia dumneavoastră şi a cursanţilor şi ar fi rămas doar în caiete de însemnări şi în fişiere de calculator.


Pentru orice nelămurire cu privire la Servicii sau pentru orice problemă pe care credeţi/speraţi că Astrologia sau Tarotul ar putea să vă ofere clarificări şi îndrumare, mă puteţi contacta la: astrolog.vesta@gmail.com

AstroVesta®

 

 

 Acasă :: Universul Tarotului :: Articole :: Despre mine :: Cursuri de Tarot :: Parteneri :: Contact
Prelucrarea datelor cu caracter personal :: Politica de cookie-uri

Vă invit să vizitaţi şi site-ul AstroVesta.com - Servicii autorizate de Astrologie si Tarot

©2010-2020 AstroVesta® Toate drepturile rezervate.
Toate materialele conţinute în acest site aparţin astrologului Vesta. AstroVesta® este marcă înregistrată.
Este interzisă reproducerea integrală sau parţială a textelor conţinute în www.scoaladetarot.ro fără acordul autorului.