acasa


ATUNCI CÂND TAROTUL SPUNE LUCRURI NESPUSE

Oamenii sondează viitorul prin diferite metode şi una din ele este tarotul. Ce se cunoaşte mai puţin este faptul că el poate dezvălui tarologului şi lucruri din trecut, care nu sunt împărtăşite de clienţii săi şi care pot arăta cauzele situaţiilor dificile în care se află aceştia. Vă prezint o poveste de viaţă, aşa cum am cunoscut-o acum aproape 10 ani de zile.


Mirela era o femeie la 40 de ani, firavă şi cu un chip delicat, cu tenul puţin obosit. Era căsătorită de 15 ani şi avea doi copii, două fetițe minunate. Mi-a scris că s-a căsătorit din timpul facultății şi a ajuns prin repartiţie într-un orăşel mic din provincie, oraşul ei natal unde toată lumea cunoaşte aproape pe toată lumea. Relaţia cu soţul era, citez: ”rece, ne certăm mereu, el a câştigat încrederea băieţilor şi a familiei mele pentru că este om de casă”.  Pentru că nu mai avea şanse să-şi practice profesia de economistă acolo unde locuia şi pentru că nu a dorit să ajungă doar ”femeie de casă” (nici nu-şi permitea dacă voia o educaţie bună pentru copiii ei), Mirela şi-a luat un job la o companie mare la 100 de km distanţă. Venea în fiecare joi sau vineri acasă şi avea parte de reproşuri şi acuzaţii că a plecat să-şi facă de cap.


imagine
ImpasA rezistat aşa 3 ani de zile înainte de a mă contacta, dar situaţia s-a înrăutăţit de când soţul a descoperit, intrând pe laptopul ei când ea îl uitase deschis, conversaţiile ei cu un bărbat, un coleg de serviciu necăsătorit. Multe cuvinte duioase şi de alinare erau scrise acolo şi deşi existau mesaje din care se putea înţelege că relaţia nu a ajuns la un stadiu intim, totuşi a fost suficient ca soţul să folosească totul ca muniţie de război psihologic. Ameninţările că va afla tot oraşul de aventurile ei s-au transpus parţial în realitate prin informarea mamei şi a fraților ei care au început s-o prelucreze.  ”Ce, ai înnebunit? Ne faci şi te faci de ruşine? nu te gândeşti la copiii tăi? Ce are bărbatul tău? Nu bea, nu merge la femei, vine acasă şi se descurcă cu fetele. Ţi s-a urât cu binele?” Preotul la care a mers după prima cădere psihică i-a spus cam acelaşi lucru, ambalat însă în precepte ortodoxe: ”Te bate, fata mea? Bea, curvăsăreşte? Nu? Păi bucură-te că te iubeşte, dar poate nu se pricepe s-o spună. Soţul este capul soţiei, aşa cum este Hristos capul bisericii. Soţia trebuie să se supună soţului, căci femeia este ajutor al bărbatului.”


Printre multe etalări pentru întrebări care se doreau a lămuri inceritudinile Mirelei, care să o facă să iasă din starea de deprimare profundă şi să-i dea speranţa rezolvării amiabile a situaţiei ei familiale, una a dezvăluit, în cuprinsul ei, lucruri nespuse. Acestea au arătat dimensiunea aproape insuportabilă a umilinţelor ei, practic cauza care a determinat prăbuşirea emoţională a unei femei, altfel puternică şi competitivă în meseria ei. Am utilizat o etalare de 9 cărţi, distribuite pe 3 rânduri de câte 3 cărţi: primele trei dădeau detalii despre trecut, despre cauza ajungerii în situaţia respectivă; al doilea rând arăta prezentul; al treilea rând arăta care era tendinţa desfăşurării relaţiei în viitorul apropiat şi mediu (3-6 luni).


imagine
EtalarePrimele 3 cărţi extrase au fost: arcana majoră (XV)Diavolul – 8 de Spade – 5 de Cupe. Am avut senzaţia succesiunii unor cadre de film. Diavolul mi-a sugerat situaţia lor de cuplu înlănţuit într-o uniune care nu mai avea iubire, ci doar dependenţe create în timp. Mai mult, de câte ori apare Diavolul într-o relaţie caut să văd ce rol joacă sexul în ea. În 8 de Spade, am văzut-o pe Mirela, în închisoarea temerilor şi convingerilor ei, ca şi cum ea şi-ar fi asumat o vină sau o umilinţă insuportabile. Legătura de la ochi am văzut-o şi ca protecţie, ca un fel de acoperământ pentru o ruşine pe care ea o simţea. 5 de Cupe este cartea dezamăgirii şi a pierderii, femeia (deşi nu se vede ce sex are personajul, eu am văzut-o pe ea aici) fiind copleşită de umilinţe suferite din relaţia ei, încercând să lase în urmă potirele umplute cu lacrimi. Tot evaluând etalarea, la un moment dat am avut o revelaţie şi am întrebat-o de ce se simte atât de vinovată, căci îmi era clar că ”aventura” ei cu acel bărbat presupunea doar un suport psihologic, nu avea nicio bază reală.


Astfel am aflat cum Mirela avea contacte fizice cu soţul ei ca urmare a şantajelor emoţionale ale acestuia, iar aceste umilinţe pe care ea le accepta îi distruseseră orice respect şi încredere pentru sine însăşi. Aceasta era situaţia în 2012, atunci când am făcut această etalare. Încă doi ani i-au trebuit Mirelei ca să-şi recâştige libertatea interioară, căci tocmai asta era problema: se înrădăcinase bine în mintea ei ideea că este captivă (8 de Spade), că nu există soluţii de a scăpa dintr-o căsnicie care era o imensă cupă de nefericire pentru ea. Şi oare nu este adevărată situaţia asta pentru mulţi dintre noi, dacă nu cumva pentru toţi într-o formă sau alta? Ştiu că ne dăm curajoşi şi rebeli când îi judecăm pe alţii sau când ne proiectăm imaginea în faţa celorlalţi, dar fiecare avem închisoarea noastră, ceva care ne înstrăinează de ceilalţi, ne face vulnerabili într-o măsură mai mare sau mai mică. Fiecare dintre noi are nişte lanţuri care ne opresc să ne desfăşurăm așa cum ne-am dori, un job care nu  place sau nu ne aduce satisfacţii, relaţii pe care le continuăm din interese sau de teama consecinţelor ruperii lor, convingeri la care nu renunţăm pentru că nu suntem pregătiţi să acceptăm schimbarea, etc.


Tarotul are nu numai capacitatea de a dezvălui toate aceste lucruri ascunse de lumea exterioară, de a le expune unei judecăţi tăioase, ci şi aceea de a oferi soluţii personalizate pentru a depăşi blocajele interioare şi obstacolele întâlnite pe drumul sinuos al vieţii.

*NOTĂ! Numele şi unele date particulare au fost schimbate pentru protejarea identităţii persoanei.


AstroVesta® 9.02.2017


Acasă :: Universul Tarotului :: Articole :: Despre mine :: Cursuri de Tarot :: Parteneri :: Contact
Prelucrarea datelor cu caracter personal :: Politica de cookie-uri

Vă invit să vizitaţi şi site-ul AstroVesta.com - Servicii autorizate de Astrologie si Tarot

©2010-2020 AstroVesta® Toate drepturile rezervate.
Toate materialele conţinute în acest site aparţin astrologului Vesta. AstroVesta® este marcă înregistrată.
Este interzisă reproducerea integrală sau parţială a textelor conţinute în www.scoaladetarot.ro fără acordul autorului.