acasa


TAROT DE HALLOWEEN

Halloween este o sărbătoare de origine irlandeză, mai bine zis celtică dacă mergem la rădăcinile ei îndepărtate și care a fost preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală. Ea este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie, deși în unele țări data sărbătorii variază — de exemplu, în Suedia este sărbătorită în prima sâmbătă din noiembrie. Numele provine din limba engleză, de la expresia ”All Hallows Even”, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul catolic și protestant, deoarece în aceste culte ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie. Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat, numit și lanterna lui Jack, personajul care l-a păcălit pe Satan și de la care a pornit legenda asta. Cu ocazia acestei sărbători copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând ”Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?), ca o amenințare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. În alte țări, Halloween este serbat prin parade și carnavaluri.

Printre cele peste 3.000 de seturi de tarot, există câteva care au legătură cu această sărbătoare și cel mai cunoscut este Halloween Tarot, creat de designerul Kipling West (care a creat și Tarot for Cats/Tarotul pentru pisici). Departe de a fi înspăimântător, Halloween Tarot urmează linia clasică a taroturilor Rider-Waite-Smith, populând-o însă cu dovleci, fantome, lilieci sau demoni. Ca o notă inedită, arcana majoră Împăratul este celebrul doctor Frankenstein, în timp ce Împărăteasa este mireasa lui. Figură emblematică, care apare pe fiecare arcană a tarotului, este pisica neagră, blamată sau adorată la diverse culturi, de-a lungul timpului. Culorile dominante din setul de tarot sunt negru și portocaliu: bâtele sunt demoni roșiatici și caraghioși, cupele sunt reprezentate de fantome albe sau verzulii, spadele sunt lilieci cu aripi portocalii, iar monedele sunt tărtăcuțe, dovleci sculptați. De fapt, Halloweenul este o sărbătoare care promovează reconcilierea între cele două lumi, cea spirituală și cea materială, viața și moartea ca două ipostaze firești ale existenței.


imagine
Etalare HalloweenVă propun o etalare în spiritul Halloweenului, care ne poate ajuta să aflăm cum să ne bucurăm de viață și ce ar trebui să dăm de o parte, pentru a putea să ne păstrăm optimismul și speranța, chiar și în perioadele mai puțin fericite. Este o etalare simplă în trei cărți, care au următoarele poziții și semnificații. Prima carte supranumită VIAȚA, ne va spune ce ar trebui să păstrăm sau să dezvoltăm, să cultivăm. A doua carte, puțin mai jos decât prima, reprezintă MOARTEA, ceea ce ar trebui să lăsăm să plece din viața noastră, căci ne creează blocaje și frustrări. A treia carte, în rând cu prima, se numește CALEA și ne oferă detalii despre modul cum trebuie să acționăm ca să împăcăm cele două planuri, cum să putem renunța la ceea ce ne ține pe loc ca să ne bucurăm mai bine de darurile vieții

Pe pagina de facebook a siteului, voi face o etalare gratuită pentru unul din fani, ales aleatoriu. Vă invit s-o accesați și să vă încercați norocul de ... Halloween.

Acasă :: Universul Tarotului :: Articole :: Despre mine :: Cursuri de Tarot :: Parteneri :: Contact
Prelucrarea datelor cu caracter personal :: Politica de cookie-uri

Vă invit să vizitaţi şi site-ul AstroVesta.com - Servicii autorizate de Astrologie si Tarot

©2010-2020 AstroVesta® Toate drepturile rezervate.
Toate materialele conţinute în acest site aparţin astrologului Vesta. AstroVesta® este marcă înregistrată.
Este interzisă reproducerea integrală sau parţială a textelor conţinute în www.scoaladetarot.ro fără acordul autorului.