acasa


TAROTURI SUPERBE (I)

Bine ați venit!

Aici veți găsi minirecenzii ale unor seturi de cărți de tarot deosebite, descrieri și evaluări pe care le-am făcut de-a lungul timpului.


Witches Tarot (Tarotul Vrăjitoarelor)

Este un set de tarot clasic, care se apropie mai mult de tarotul Rider-Waite-Smith și are mai puține elemente wiccane*. Setul a fost publicat de prestigioasa editură americană Llewellyn, în anul 2012 și a fost creat de Ellen Dugan (autoarea cărții însoțitoare) și Mark Evans (creatorul imaginilor). Ellen Dugan este un psihic, o clarvăzătoare și o vrăjitoare practicantă de peste 35 de ani, cu peste 40 de cărți scrise și traduse în 12 limbi. Mark Evans este un artist american celebru, care a lucrat inclusiv pentru industria cinematografică de top, în proiecte precum: Războiul Stelelor, Star Trek, Urzeala tronurilor și Stăpânul Inelelor.

Imaginile setului de tarot nu sunt întunecate, cu figuri înspăimântătoare, cu vampiri sau alte ființe diabolice cum poate v-ați aștepta, ci sunt populate cu ființe luminoase și în conexiune perfectă cu natura. Oamenii reprezentați arată plăcut și fericiți și tot setul emană o energie benefică, eliberată de concepte precum Rău și Bine, Dumnezeul cel Bun și Diavolul cel rău. Cartea Diavolul se numește The Shadow Side (Latura întunecată), reprezentând doar frică care este noi față de o entitate care de fapt nu există în realitate.

*Wicca este o religie neopăgână care acordă o importanță majoră naturii și consideră că întreg Universul este viu, de la cel mai înalt nivel și până la cele mai mici componente ale sale. Acest concept se bazează pe venerarea unei zeițe văzută ca tripla Zeiță și a unui Zeu, dar există mulți wiccani atei, care nu cred în divinități. Aceștia din urmă consideră că zeii sunt arhetipuri construite de mintea umană și cu care oamenii pot interacționa.


imagine
Witches Tarot

 

 

Un tarot ezoteric: ”Cele 72 de Nume” (6.06.2022)

Setul de cărți de tarot ”Cele 72 nume(The 72 Names)” este un oracol cabalistic bazat pe cele 72 de nume ale lui Dumnezeu și pe opera de artă metafizică a creatoarei sale, Orna Ben-Shoshan. Cele 72 nume de Dumnezeu ale Cabalei stau la baza acestui pachet, care este menit să fie folosit atât pentru divinație, cât și pentru îndrumare personală. Orice întrebare pe care o puteți avea poate fi adresată prin acest pachet. Numai literele ebraice pentru numele lui Dumnezeu sunt plasate pe fiecare carte. Motivul pentru acest lucru este că numele lui Dumnezeu este sacru - nu se rostește niciodată. O conexiune directă la Spiritul Universal este activată prin fiecare carte, aducându-vă înțelepciune dar și protejându-vă de pericol și energii negative. Ben-Shoshan afirmă, de asemenea, că această legătură cu spiritul ajută la eliminarea barierelor care există între tine și împlinirea totală a fericirii, chiar dacă nu conștientizezi ce înseamnă ea pentru tine (ar putea fi diferit de ceea ce crezi tu).


imagine
The 72 Names Cards

 

 

 

Regina taroturilor: The Elemental Wisdom Tarot (7.02.2022)

Astăzi vă prezint unul din cele mai frumoase seturi de tarot din cele pe care eu le-am văzut și atins. El este creat de doi artiști polonezi, Gracjana Zielinska și Lukasz Sienkiewicz, și habar nu am unde a fost tipărit, dar dă clasă unor edituri prestigioase precum Lo Scarabeo din Italia sau U.S.Games din SUA. Ce-aș putea să spun despre cum arată cărțile? Vă prezint în imaginie doar suita de Bâte, dar să știți că în realitate arată și mai spectaculos: culorile sunt mai vii, personajele bine conturate, dar fără a fi încărcate cu tot felul de mărunțișuri, cum am observat la un artist pe care-l admir (Ciro Marchetti). În plus, în momentul în care am atins prima carte, am retras mâna speriată: pur și simplu, nu simți că atingi un carton, ci parcă atingi o bucată de carne învelită în mătase naturală. De fapt, așa și sunt, adică laminate cu mătase, adică sunt imprimate pe o hârtie specială mai groasă și apoi acoperite cu o folie subțire de plastic matisat care le face durabile, dar extrem de netede și fine la atingere. Ce rezultă este ceva minunat: nici 100% lucioase, dar nici 100% mate, ceva între cele două extreme și cărțile parcă se lipesc de mână, parcă au viață în ele.

Încă un plus pentru acest set: grija pentru ambalare. Cărțile sunt puse într-o cutie superbă, dintr-un carton gros și cu închidere magnetică, care a fost bine înfășurată în folie cu bule și cu cilindrii micuți de polistiren și pusă apoi într-o altă cutie înfășurată în straturi suprapuse de folie de plastic. The Elemental Wisdom Tarot este un tarot clasic, cu simboluri precise și foarte grăitoare și respectă ntru-totul structura Tarotului Waite-Smith. Are deci 78 de cărți de dimensiuni mai mărișoare (7,6x12 cm), iar imaginile au fost concepute și pictate manual și apoi reproduse (deci nu au fost create digital, precum la Tarot Illuminati sau seturile lui Ciro Marchetti).


imagine
The Elemental Wisdom Tarot

 

 

THE LOST TAROT (19.12.2021)

Fotograful, scriitorul şi scenaristul Hans Bauer a lansat un set de cărţi de tarot original şi foarte frumos. Hans Bauer este de origine austriac, dar trăieşte de mulţi ani în SUA. Pentru cinefili, el este cel care a scris scenariul pentru filmul Anaconda (1997). Setul de tarot a fost conceput în două variante, alb-negru şi color, şi are o tematică medievală, cu cavaleri precum cei ai mesei rotunde, prinţese, regi, magi aidoma legendarului Merlin. Setul se va numi „THE LOST TAROT”, Tarotul Pierdut, un tarot în care poţi să te „pierzi” într-o lume magică. În anul 2017 (când am scris prima oară despre acest set care mi s-a părut deosebit chiar din faza de proiectare), a fost prezentată ediția limitată cu cele 22 de arcane majore. În anul 2022, va ieși spre vânzare tarotul complet, cu 78 de cărți plus două suplimentare. A fost nevoie de 4 ani, pentru ca să iasă o operă de artă, căci practic asta este acest tarot și voi știți că mă pricep și colecționez cu pasiune tot ce pot achiziționa. Priviți și lăsați-vă purtate în epoca medievală cu domnițe diafane și cavaleri neînfricați.

https://thelosttarot.com/

 

Tarot Waite circular (6.12.2021)

Editura italiană LoScarabeo a scos pe piață o ediție specială  având imaginile tarotului clasic al lui Waite și Pamela Smith pe cartoane de formă rotundă. Proiectat inițial de artista Pamela Colman Smith, cu îndrumarea ocultistului AE Waite, Tarot-ul RWS este cel mai popular pachet din lume, iar acum vine cu o nouă variantă foarte interesantă, pachetul de cărți find lansat luna trecută sub denumirea ”Tarot Original 1909 Circular Deck”. 

 

imagine
Tarot RWS circular

 

 

TAROT DRACONIS (2.09.2021) 

Un tarot minunat, plin de magia poveștilor cu zâne și dragoni (zmeii poveștilor lui Ispirescu) a fost lansat acum 7 ani de zile, în ianuarie 2014, sub patronajul editurii americane Llewellyn. Tarot Draconis face parte din paleta largă compusă din mai multe seturi de tarot, toate impregnate de fantezia magică a creatorului italian Davide Corsi. El este un autor prolific, fiind și creatorul seturilor The Tarot of the Elves, Tarot at the End of the Rainbow, Ghost Tarot, Pictorial Key Tarot, 3D Grand Trumps Tarot Deck (ultimele două sunt și în posesia mea și o să vă fac cunoștință cu ele, în postările viitoare). Tarot Draconic nu este un set care să fie ușor folosit dacă sunteți începătoare în tarot, dar poate fi unul de inegalabilă satisfacție dacă sunteți familiarizate deja cu sensul arcanelor Tarotului Rider/Waite. El va fi probabil cel mai apreciat de cele care sunteți atrase de curentele Wicca, Advanced Qabalah sau Angelic Magick și mari iubitoare de magia poveștilor străvechi.


imagine
Tarot Draconis

 

 

TAROTURI DE AUR (4.05.2021)

Foarte frumoase și spectaculoase sunt taroturile care folosesc metalul nobil aur în imprimarea cărților care le conțin. În general sunt seturi care sunt mai degrabă de colecție și parcă nu s-ar preta la folosirea zilnică (mă refer mai ales la cele mai prețioase dintre ele). Seturile pe care le prezint aici sunt publicate fie de editura italiană Lo Scarabeo, fie de cea americană Llewellyn.

 

Golden Universal Tarot are aurul distribuit sub formă de punctulețe mici concentrice, dar și în anumite elemente distincte din fiecare carte: monedele din suita respectivă, corpul animalelor din arcana majoră Lumea, cupele din suita cu același nume, luna ca o seceră de la picioarele Marii Preotese, etc. Îmi place mult faptul că imaginile sunt încadrate de o ramă neagră, având cifrele scrise cu litere aurii, atât sus, cât și jos. În schimb, poate fi dificil pentru un începător să știe ce cărți au ieșit în vreo etalare, pentru că nu e scrisă nicio denumire a vreunei cărți. A apărut în 2013, la Lo Scarabeo.

 

Tarot Black&Gold Edition are de fapt mai mult auriu decât negru, cu negru fiind doar desenele, conturul imaginilor. A apărut în noiembrie 2019, fiind editat de Llewellyn. Tarot Gold&Black Edition este invers, are imaginile întunecate, conturul lor fiind parcă făcut cu o peniță înmuiată în cerneală de aur. Sincer, mie îmi place mai mult acesta din urmă, parcă strălucirea aurului este mai intensă dacă e doar întrevăzută în marea de smoală. Aaa, și e și mai ieftin. Acest al doilea set a apărut la un an după primul, în octombrie 2020.

 

Am mai descoperit un tarot interesant, dar care nu e publicat de vreo editură celebră, ci pus la dispoziție de artista Grace Ciummo. Este vorba de o ediție foarte restrânsă, admiratorii au trimis bani în avans pentru terminarea proiectului intitulat Golden Night Tarot. Printarea este în format digital, pe o hârtie de foarte bună calitate și am înțeles de la o prietenă de peste ocean care și l-a procurat că își merită banii. Arcana majoră are imagini foarte diferite de cele ale tarotului clasic Rider-Waite-Smith, la care s-au aliniat seturile prezentate până acum.


imagine
Tarot Black&Gold

 

 

 

imagine
Tarot Gold&Black

 

imagine
Golden Night Tarot

 

 

 

 

TAROT TRIDIMENSIONAL 3D (6.08.2020)

Vă prezint un set de tarot unic prin tehnica de realizare a imaginilor reprezentate pe cărți. Este vorba de Tarot 3D, cu arcanele majore de dimensiuni mai mari decât cele obișnuite și realizate printr-o tehnică de imprimare specială. Această tehnologie creează un efect de lentilă, ce dă adâncime imaginilor, creând o iluzie foarte puternică de ecran panoramic. Setul a fost publicat în 2013, de editura italiană binecunoscută iubitorilor de tarot, Lo Scarabeo, creatorul imaginilor fiind artistul italian Davide Corsi (care a mai creat seturile Ghost Tarot, Draconis Tarot și pictorial Key Tarot). Cărțile sunt reversibile, căci pe dosul lor avem imaginea unei cruci galbene cu o floare roșie la intersecția brațelor și care este perfect simetrică. Cele 22 de arcane majore se aliniază perfect simbolisticii tarotului clasic Rider-Waite-Smith (TRWS). Imaginile sunt îmbunătățite digital și au pe ele o peliculă dintr-un plastic special, care creează iluzia de spațiu. Cărțile sunt mai greu de amestecat, căci au dimensiunea de 8x14,5 cm, dar sunt foarte flexibile, având o textură de saten fin. Eu am setul de acum 4 ani și trebuie să vă spun că pe lângă senzația vizuală că plutești spre tabloul reprezentat pe fiecare carte, atingerea lor este foarte plăcută.

Eu consider că puntea aceasta de tarot este mai degrabă potrivită pentru studiu, meditație și vindecare spirituală decât etalărilor pentru întrebări diverse. Este ceva aproape mistic atunci când privești una din arcane și simți că personajele sunt vii și vin spre tine spunându-ți povești pe care nu le poți înțelege numai din cărți și teorie.


imagine

Tarot 3D


TAROTUL PRE-RAFAELIT (7.05.2020)

Un alt tarot superb, insipirat din artă pură, a apărut anul trecut la editura italiană Lo Scarabeo, editură specializată în seturi de cărți de tarot, de un bun gust și o calitate deosebite. Nu, nu este creat de Ciro Marchetti și dacă o să fiți atente, veți sesiza diferența. Dacă Ciro folosește programele de design pe calculator, aici avem de-a face cu niște picturi în miniatură. Acest set este creat de Giuliano Costa, cel ce a mai creat un alt tarot superb (promit că vi-l voi prezenta și pe acela), Tarotul Mistic. Sursa de inspirație a acestui tarot clasic (78 de cărți / 22 arcane majore / 4 suitex4 cărți = 56 arcane minore) o reprezintă creațiile unor artiști din epoca victoriană (1837-1901), grupați într-o frăție numită a pre-rafaeliților. Pe înțelesul tuturor, acei artiști din a doua jumătate a secolului XIX au dorit să promoveze în lucrările lor romantismul și frumusețea costumelor și vieții din epoca medievală, idolul lor fiind marele pictor Rafael, contemporan cu Michelangelo și Leonardo da Vinci. La Vatican, există multe picturi ale lui Rafael, ca și în marile muzee ale lumii, de o valoare inestimabilă. Dacă ar fi să extrapolăm, dacă țineți în mâini aceste minunate cărți de tarot, este ca și cum ați face o călătorie în timp în acele vremuri magice, vremuri în care au trăit cei mai mari pictori și sculptori ai lumii.

În filmuleț nu se arată și partea din spate a cărților, care mie îmi place foarte mult (consider că un creator nu trebuie să omită să lucreze cu măiestrie dosul cărților, practic pe cele pe care le avem în față până la alegerea cărților pentru o etalare). Aici putem admira frunze aurii și flori împletite cu bufnițe, păuni și alte păsări minunate, dar care nu sunt reversibile, deci cărțile se folosesc numai în poziție directă. Iar pe față, ce să vă spun, este o nebunie de culori: roșu intens ca sângele, albastru strălucitor, verde electric: practic, sunt ca niște bijuterii pe carton de calitate, foarte flexibile.

https://www.facebook.com/Latiendadeltarot/videos/585001922097429


CERCUL VIEȚII TAROT (18.04.2020)

Iată un tarot foarte original, începând cu forma cărților: nu mai sunt dreptunghiulare, ci rotunde, aluzie la ciclul continuu, etern al vieții și morții. Schema este tot cea clasică, cu 72 de arcane/cărți, din care 22 de arcane majore și 56 minore, împărțite în patru suite. Setul de cărți a fost lansat în 2008, de prestigioasa editură italiană Lo Scarabeo, renumită pentru pasiunea sa pentru grafică și artă și în special, pentru lucrările din domeniul tarotului.

Mi s-a părut foarte potrivit să vi-l prezint vouă, fanilor și vizitatorilor paginii, în contextul dificil în care ne regăsim. Celebrați viața și bucuria de a trăi, fiind responsabili pentru voi și ceilalți oameni!

https://www.facebook.com/LoScarabeoTarot/videos/2471909646469519

Acasă :: Universul Tarotului :: Articole :: Despre mine :: Cursuri de Tarot :: Parteneri :: Contact
Prelucrarea datelor cu caracter personal :: Politica de cookie-uri

Vă invit să vizitaţi şi site-ul AstroVesta.com - Servicii autorizate de Astrologie si Tarot

©2010-2020 AstroVesta® Toate drepturile rezervate.
Toate materialele conţinute în acest site aparţin astrologului Vesta. AstroVesta® este marcă înregistrată.
Este interzisă reproducerea integrală sau parţială a textelor conţinute în www.scoaladetarot.ro fără acordul autorului.