acasa


Va fi sau nu va fi?

 

Dacă mă întrebați care metodă de prezicere a viitorului e mai bună dintre astrologie, tarot, rune, clarviziune și câte or mai fi, nu aș putea face comparație decât între primele două, căci la astea mă pricep și am 20 de ani de când le practic în mod curent. Sunt sigură că fiecare, chiar și cele de care nu am habar, au valoarea și potențialul lor și nu pot să înțeleg pe cei care fiind în temă doar cu una singură, le critică pe celelalte și îi denigrează pe adepții lor. Pot să vă spun însă că atât astrologia, cât și tarotul își fac treaba foarte bine, dacă respecți regulile lor. Tarotul este mai personalizat, nu-l poți folosi mundan, apropos de ramura astrologiei mundane, adică nu putem întreba despre un grup mare de oameni, sau de alte persoane cu care nu avem niciun contact fizic sau afectiv. Mă refer aici, în primul rând, la utilizarea tarotului pentru a vedea cum le va merge celor dintr-o anumită zodie, într-o perioadă dată, dar de fapt nici astrologia adevărată, profesionistă, nu face asta. Totuși eu m-am aventurat de câteva ori să fac etalări de tarot generaliste, am zis că nu am nimic de pierdut să încerc, cum ar fi să pun întrebări despre efectele unor măsuri guvernamentale și am fost surprinsă să văd că primesc răspunsuri corecte. Poate s-a întâmplat asta pentru faptul că și eu eram afectată de acele decizii, chiar dacă erau luate de oameni cu care nu am de-a face de niciun fel.


Cu mai mult de două luni în urmă, m-am necăjit când am auzit de un nou bombardament al rușilor asupra unei regiuni din Ucraina, soldate cu moartea unor oameni nevinovați inclusiv un copil. Atunci am făcut o etalare cu privire la mersul acestui război. Am salvat atât etalarea, cât și imaginea care probează data la care am făcut etalarea: 24 iulie 2023. De atunci, am vrut de câteva ori să vă povestesc de ea, cel mai adesea nu am avut timp, dar și deznodământul mi se părea de necrezut în condițiile în care lucrurile pe front nu mergeau deloc bine pentru Ucraina. Evident, m-am întrebat cât de mult aș fi eu afectată de deznodământul războiului, ca entitatea superioară din spatele tarotului să binevoiască să-mi dea mie un răspuns corect. Dar dacă aș fi și eu afectată, ca și mulți alți oameni care poate nici nu îi frământă dilema cine câștigă și mi-ar arăta în avans ce se va întâmpla? Iată însă etalarea mea.


Întrebarea pe care am pus-o a sunat așa: ”Ce se va întâmpla cu războiul din Ucraina?” Etalarea am gândit-o de la început ca având 5 poziții, după cum urmează: 1)Situația așa cum o vede tarotul; 2)Ce se va întâmpla cu Ucraina; 3)Ce se va întâmpla cu Rusia; 4)Ce se va întâmpla cu Zelenski; 5)Ce se va întâmpla cu Putin. Iată ce a ieșit:


imagine
Razboi Ucraina

 

1)Situația așa cum o vede tarotul

Aproape la fiecare etalare, eu încep cu o carte sau un grup de cărți care să-mi dea un înțeles profund și corect al situației, dincolo de ce mi-a spus clienta. Este pozița care îmi și confirmă dacă etalarea va fi corectă sau nu, în funcție de cât de bine se potrivește cu situația cunoscută. Aici mi-a ieșit o arcană majoră (X)Roata Destinului și am înțeles ușor ce vrea să spună. Cartea îmi arată că acest război face parte dintr-o karmă de evoluție și dincolo de distrugerile lui umane și materiale, el este necesar pentru învățarea unei lecții de destin. Este o oportunitate pentru a face schimbări pozitive.


2)Ce se va întâmpla cu Ucraina – 9 de Bâte

Tare mult mi-a plăcut cartea asta datorită faptului că descrie atât de bine situația Ucrainei, un popor curajos și care nu se dă bătut cu niciun chip. Un bărbat stă singur, ținând strâns o bâtă din lemn. El a fost în luptă și e rănit, căci are capul înfășurat într-un bandaj și totuși e încă în picioare, poziția lui este dreaptă. Este o carte de tarot care prezintă un spațiu tridimensional, în spate văzându-se un peisaj liniștit de pajiști înverzite și un cer albastru nesfârșit. Ucraina nu se predă și nu poate fi pusă în genunchi.


3)Cum va fi Rusia – 9 de Spade inversat

Cu cărțile inversate, care sunt negative și atunci când sunt directe, e cam greu să-ți dai seama dacă e vorba de ceva negativ care se termină sau ceva mai rău decât răul inițial. Ar fi fost de folos să mai extrag o carte sau chiar două ca să mă lămuresc, dar eram prea surescitată atunci și grăbită să aflu mai multe și am omis să o fac. O să vă spun ambele variante. În varianta pozitivă, Rusia ar putea să iasă dintr-un coșmar, din izolare și închistare care ar oferi o speranță că acolo lucrurile vor lua o turnură pozitivă. Probabil că ridicarea sancțiunilor și reluarea schimburilor comerciale ar putea revigora economia, iar faptul că rușii ar putea din nou să călătorească cât de cât liber, să le dea senzația că au ieșit dintr-un fel de închisoare. În varianta negativă, cartea înseamnă o și mai mare izolare, victimizare, ratarea oportunității de a se elibera din punct de vedere al comunicării, continuarea unui comportament mincinos, înșelător, intrigă, furt, șantaj.


4)Cum va fi Zelenski – (XXI)Lumea

Ei bine, oricine își dorește să vadă această carte într-o etalare. Ea înseamnă împlinire, atingerea unui scop, recunoaștere internațională, completarea unei sarcini karmice. Arcana Lumea aduce succesul, triumful și libertatea (poate își va recăpăta o viață normală), un final fericit, împăcarea cu sine și cu lumea.


5)Cum va fi Putin – (I)Magicianul și (XVIII)Luna

Inițial am extras o singură carte, (I)Magicianul și pentru că ea nu m-a lămurit pe deplin, am extras-o și pe a doua, respectiv (XVIII)Luna. Magicianul descrie pe cineva foarte talentat în a manipula oamenii, care se descurcă în orice situație și știe cum să tragă lucrurile în folosul său. Cu masa plină, Magicianul descrie setea de putere și dorința de a avea totul. Luna arată chestiunile secrete, confuzia, înșelătoria, dar și frica, angoasele și obsesiile. Oare numai mie mi se pare că asta este descrierea perfectă a agentului secret, dar oare cărțile îl descriu pe Putin sau ce i se va întâmpla??? Ar putea însemna atunci trădarea inteligentă, demnă de un serviciu extrem de experimentat de a lucra din umbră, pentru manipulare și pentru a deține puterea.


De la etalarea mea a trecut ceva timp, Ucraina a lansat contraofensiva și acolo oamenii mor în fiecare zi, fie că sunt soldați sau civili. În mod surprinzător, neavând avioanele necesare pentru a-și proteja luptătorii la sol, Ucraina înaintează cu curaj și dârzenia individului din 9 de Bâte. E departe sfârșitul războiului (nu m-am gândit să întreb și asta, dar oricum nu aș fi forțat nota să cer toate răspunsurile), dar vom trăi și vom vedea cum decurg lucrurile. Dacă tarotul mi-a arătat ”viitorul și nevăzutul” cu privire la o chestiune mundană, care privește un număr mare de oameni, eu îi voi fi recunoscătoare. Dacă nu a făcut-o, înseamnă că nu e cazul să-l folosim pentru acest gen de întrebări, ci doar pentru uz individual și personal.

 5.10.2023

 

Acasă :: Universul Tarotului :: Articole :: Despre mine :: Cursuri de Tarot :: Parteneri :: Contact
Prelucrarea datelor cu caracter personal :: Politica de cookie-uri

Vă invit să vizitaţi şi site-ul AstroVesta.com - Servicii autorizate de Astrologie si Tarot

©2010-2020 AstroVesta® Toate drepturile rezervate.
Toate materialele conţinute în acest site aparţin astrologului Vesta. AstroVesta® este marcă înregistrată.
Este interzisă reproducerea integrală sau parţială a textelor conţinute în www.scoaladetarot.ro fără acordul autorului.