acasa


Începuturi și sfârșituri

Cele mai dificile etalări sunt cele cu privire la sănătate și mai ales cele în care situația persoanei despre care se întreabă este atât de gravă încât îi pune viața în pericol. Tarologul, ca și astrologul de altfel, sunt puși sub o presiune enormă privind responsabilitatea prezicerilor lor și personal nu fac sesiuni pentru aceste cazuri decât foarte rar și doar atunci când cel/cea care întreabă este pregătit(ă) pentru orice fel de răspuns. Una din greșelile pe care le fac începătorii în interpretarea cărților de tarot este de a lua ad litteram semnificația arcanei majore (XII)Moartea. În tarotul de Marsilia originar (Fournier, Camoin, Grimaud, CBD), această carte nici nu are numele scris pe ea, fiind cunoscută ca ”arcana fără nume”. Cartea era considerată că prezice fără dubiu sfârșitul implacabil și a rosti numele unei entități atât de puternice era echivalent cu a o invoca, a-i solicita prezența. Cu timpul, tarologii experimentați au întâlnit de multe ori arcana Moartea, în etalările lor, ca având conotații ce nu au legătură cu decesul și sfârșitul vieții, ci mai degrabă cu pierderea unei poziții sau a unei situații care ne obligă să ne transformăm profund. În schimb, alte cărți precum cele de Spade sau arcana majoră (XVI)Turnul apar în cazul morților violente, neașteptate sau premature.

Bulversant însă este când decesul unei persoane este anunțat, într-o etalare, prin cărți pozitive și asta se întâmplă când el este asociat cu boli prelungite, cu suferință sau pur și simplu cu ajungerea la termen a duratei vieții, așa zisă moarte de bătrânețe. Acum câțiva ani, am primit pe pagina profesională de facebook următoarea întrebare: „Vreau să vă felicit pentru această pagină, care este foarte interesantă. Sunt și eu o pasionată a cărților de tarot și am o plăcere deosebită în a citi orice găsesc legat de tarot. Aș avea o întrebare care mă frământă de mult și în sfârșit am găsit persoana potrivită să-mi răspundă. Mi s-a întâmplat ca de câteva ori în cazul unor persoane bătrâne care erau la pat, înainte să moară să-mi apară cartea Lumea împreună cu Soarele sau cu valetul de cupe. Dvs cum ați interpreta această situație? Interpretarea mea a fost  moarte care vine să elibereze de suferință, o renaștere ...Mulțumesc!!!


imagine
etalare1

 

 

Răspunsul pe care l-am dat eu atunci a fost acesta: ” Pentru acele persoane, moartea venise ca un mesaj de afecţiune de la cineva drag (Valetul de Cupe). Lumea, ca Arcana Majoră ultimă care integrează semnificaţia tuturor Arcanelor Majore, dar şi a  celor minore, arată o evoluţie completă, ajunsă la final, în acest univers. Sunt seturi de cărţi care numesc Lumea ca fiind Universul şi care poate fi urmată de o altă Carte, numită Multivers, prin care se înţelege un alt univers, o altă dimensiune spaţiu-timp. Soarele este un puternic simbol pentru religie şi spiritualitate şi aici întăreşte semnificaţia de curgere inexorabilă a timpului, în cadrul unor cicluri: naştere – viaţă – moarte – renaştere. Arcana (XX)Lumea se asociază cu Saturn, stăpânul timpului, iar Soarele , simbol al vieţii, a fost, de-a lungul istoriei, etalon pentru timp (o revoluţie completă a Pământului în jurul lui, este o zi compusă dintr-o zi-lumină şi o noapte; viaţa oamenilor ancestrali şi chiar a noastră funcţionează pe ciclurile anotimpurilor, determinate de traseul Soarelui). Triada Valetul de Cupe, (XX)Lumea și (XIX)Soarele sugerează o nuntă spirituală şi o tranziţie către o nouă viaţă. Persoanele în cauză au avut o trecere minunată, de la viaţa aceasta, prin moartea fizică, spre o nouă viaţă. Ai însă mare grijă cu prezicerile privind chestiuni de viaţă şi de moarte. Eu nu le agreez şi nu le practic decât foarte rar. Poate crezi că vestea morţii pe care tu o dai nu este o durere pentru persoana în cauză, mai ales dacă este în vârstă şi cu probleme grave de sănătate. Însă nu toţi sunt pregătiţi să plece sau poate cei apropiaţi sunt devastaţi de despărţirea iminentă şi speranţa este modul în care ei se anesteziază în faţa durerii.

 

Iată însă că recent, explicațiile mele s-au validat încă o dată. La începutul lui decembrie 2023, făceam o etalare pentru a vedea care va fi parcursul bolii femelei mele de ciobănesc german. Ea avea o tumoare inoperabilă din cauza vârstei și antecedentelor ei medicale și voiam să știu dacă momentul despărțirii de ea este aproape și dacă voi fi nevoită să iau decizia de a o scuti de suferință. Am ales o etalare liniară de patru cărți și care arăta așa:


imagine
etalare2

 

 

Poziția 1: Cum va evolua boala – 8 de Bâte directă.

Cartea arată că boala va avansa rapid.

Poziția 2: Dacă va trebui eutanasiată – (I)Magicianul inversat.

Foarte clară a fost cartea și am realizat ușor că îl reprezintă pe medicul veterinar în postura nu de dătător de viață (principiul creator al Magicianului direct), ci în cea a celui care ia viața de suferință a bietei cățele.

Poziția 3: Dacă decizia eutanasierii va fi una corectă (cartea asta o extrăgeam numai dacă cea din poziția anterioară arăta eutanasierea, ceea ce și făcuse). A ieșit arcana majoră (XI)Justiția care arăta o decizie dreaptă, corectă, luată în mod rațional.

Poziția 4: Deznodământ – (XXI)Lumea. Faptul că a ieșit pe poziție finală, îmi spune că atât i-a fost dat să trăiască și că și-a împlinit menirea pe acest pământ.  Până la urmă, ultima arcană majoră semnifică ajungerea la un final a unei călătorii magice, a existenței în acest spațiu și timp. La 6 săptămâni, după două tentative și răzgândiri din partea mea, cățelușa mea s-a stins în curtea pe care a păzit-o 11 ani de zile, în prezența soțului meu. Eu nu am putut să asist la așa ceva.

 

⚜️Invitație

Dacă ești interesat(ă) de ceea ce este magic, află că de puțin timp am creat un grup destinat iubitorilor de științe divinatorii: tarot, Lenormand, oracole și cărți țigănești. Dacă ți-ai exprimat deja aprecierea pentru postările mele din aceste domenii, pe pagina AstroTarot Vesta, te invit să împărtășim cunoaștere într-un cadru civilizat și elevat, în grupul intitulat Școala de Divinație: https://www.facebook.com/groups/273285292371359

 

Acasă :: Universul Tarotului :: Articole :: Despre mine :: Cursuri de Tarot :: Parteneri :: Contact
Prelucrarea datelor cu caracter personal :: Politica de cookie-uri

Vă invit să vizitaţi şi site-ul AstroVesta.com - Servicii autorizate de Astrologie si Tarot

©2010-2020 AstroVesta® Toate drepturile rezervate.
Toate materialele conţinute în acest site aparţin astrologului Vesta. AstroVesta® este marcă înregistrată.
Este interzisă reproducerea integrală sau parţială a textelor conţinute în www.scoaladetarot.ro fără acordul autorului.