acasa


Tarotul, o metoda de a-ti construi viitorul

Nu exista tentatie mai mare pentru omul tuturor timpurilor decat aceea de a-si cunoaşte viitorul: astrologia, tarotul, runele, onirologia(cititul viselor), fiziognomia(arta citirii fetelor), chiromantia(cititul in palma), cititul in cafea si clarviziunea sunt cele mai cunoscute din metodele care au fost şi sunt inca folosite pentru aceasta.

 

Aparent tarotul ar putea parea un joc de carti si este fals şi chiar periculoasa aceasta perceptie. Sunt multe carti sau siteuri unde se descrie ceea ce se poate face cu tarotul, dar sunt puţine acelea care dezvaluie partial taina tarotului si nici unul care sa o faca la indemana tuturor sau in totalitate. Multe din semnificatii sunt prezentate in mod neclar sau sunt in contradictie unele cu altele, pentru ca asa cum recunoaste Arthur Edward Waite(„parintele” modern al tarotului si al cartilor cele mai folosite) in prefata uneia din lucrarile sale, se poate spune adevarata semnificatie(a cartilor de tarot), in masura in care acest lucru este posibil. Pe de  alta parte, cineva care dezvaluie tainele ascunse in carti isi va pierde capacitatea de a le mai folosi si acest lucru este bine stiut de toti cei care cunosc adevarata putere a tarotului. Aceasta taina se preda unei singure persoane, deci e transmisa doar cite putin din timp celui/celei care are capacitatea si se simte in stare sa o preia, iar toate informatiile sunt destainuite in momentul in care maestrul/maestra este decis/a sa renunte la folosirea cartilor in favoarea initierii discipolului.

 

Voi incerca, in rubrica de fata, sa va destainui o parte din informatiile care, in general, sunt ascunse de ochii si urechile celor neinitiati. Bineinteles ca o voi face, intr-un mod in care sa priceapa doar cei care sunt capabili sa o faca si sa inteleaga perfect mesajul.

 

Adevarata putere a tarotului este aceea de a ne ajuta sa construim viitorul si nu aceea de a cunoaste un potential viitor. Pentru ca raspunsurile dezvaluite de el se gasesc, de fapt, in stare latenta in subconstientul celui caruia i se deschid cartile de tarot(clientul/consultantul), iar tarologul(persoana care foloseste cartile pentru a afla raspunsurile clientului) nu face decat sa le extraga de acolo. Apeland in paralel pentru aceleasi probleme sau intrebari, atat la tarot, cat si la astrologia orara sau previzionala, am inteles ca exista un prag de la care intr-adevar, evenimentele prezise se petrec intocmai, dar pana la el, mai putem influenta ceea ce se va petrece in viitor. Cat inca gandurile, intentiile, simtirile noastre sunt in stadiul incipient sunt posibile mai multe variante; odata ce ele au crescut suficient, deja nu mai putem transforma niste fructe putrede, stricate in unele sanatoase, parfumate. Reciproca este si ea valabila.

 

           

Ce fel de intrebari se pot pune tarotului?

In principiu orice intrebare, dar cu cat ea este mai clara, mai scurta, cu atit si raspunsul va fi mai evident, mai usor de inteles si de exprimat. Tarotul raspunde la intrebari punctuale: „Cum va evolua mea relatia cu persoana X?” „Ce ar trebui sa fac ca sa am o casnicie mai buna?” „Voi reusi sa-mi cumpar locuinta in acest an?” „Ce simte Y fata de mine?” Sunt insa intrebari la care eu nu raspund si pe care sfatuiesc pe oricine sa nu le puna, cum ar fi cele despre viata si moarte: numai El, Creatorul, are dreptul de gratiere si el poate hotari cat tine firul vietii unui om sau daca, printr-o minune a Lui, se hotaraste sa-l faca sanatos pe cel aparent fara scapare. De asemenea, este bine sa se evite intrebarile care asteapta un raspuns DA sau NU, deoarece inchid posibilitatea de a influenta viitorul(daca acest lucru mai e posibil). De exemplu, intrebarea „Ma voi casatori cu persoana X?” se poate inlocui cu „Cum va evolua relatia mea cu persoana X?” De asemenea, nu e voie sa ne amestecam in viata unor persoane care nu doresc acest lucru si care nu se afla in vreo relatie apropiata cu persoana care pune intrebarea. O mama poate intreba despre copilul ei, ca si o sotie despre sotul ei sau o fata despre iubitul ei. Dar daca o sotie incepe sa intrebe despre amanta sotului, cum este si ce viata are aceasta, deja nu mai e cazul sa mergem mai departe.

De-a lungul timpului mi s-au pus cele mai nastrusnice intrebari si desi la inceput eram sceptica in privinta unui raspuns clar, am constatat ca totusi l-am primit, daca intrebarea a fost pusa cu buna credinta. Aici voi specifica ce inseamna cu „buna credinta” şi anume aceasta presupune ca persoana care pune intrebarea(clienta/consultanta), sa fie sincer interesata de aflarea raspunsului la problema sa si nu face un test de verificare a metodei de divinatie sau a tarologului si nu considera aceasta investigatie ca un prilej de amuzament. Astfel am avut o lista de 4 adrese ale unei capitale europene, atit de complicate incat a trebuit sa dau copy si paste pentru a le inregistra, iar intrebarea era in vederea luarii unei decizii de mutare a clientei respective. A fost interesant ca au iesit la iveala detalii ascunse despre locuintele respective, doua dintre ele nefiind macar vizionate de persoana in cauza la momentul respectiv si care au fost confirmate ulterior. Un alt studiu aparent amuzant, dar luat foarte in serios de clienta mea, a fost unul pe care l-am numit „tarot cu pisici”: ea isi cumparase doua pisici siameze si intre timp s-a gandit ca ar mai vrea sa faca un copil la 38 de ani si pisicile nu stiu ce boala ar transmite. Intrebarea a fost daca sa tina sau nu pisicile si a iesit ca ar fi bine sa le dea inapoi si ca va recupera o parte din bani. Ulterior am primit email de la ea ca e insarcinata.

 

imagine
Tarot Cards


            Cine poate pune intrebari tarotului si cine poate da raspunsurile?

            Intrebarile se pot pune de orice persoana matura emotional si care e pregatita sa afle ORICE raspuns. Orice astrolog, tarolog, clarvazator profesionist si cu principii morala si umane se va abtine de la a face predictii dezastruoase, dar e greu de anticipat cum va reactiona persoana respectiva la unele aparent normale. Impactul asupra persoanei care consulta un mijloc de divinatie este mai greu de anticipat decar mersul evenimentelor si asta poate fi cu adevarat neplacut pentru ambii parteneri din procesul de divinatie sau numai pentru unul(depinde de cat de detasat poate fi tarologul). Am fost destul de afectata cand la o intrebare care se referea la cursul, evolutia unei relatii, tanara respectiva a fost devastata cand a aflat ca se va desparti de iubitul ei. Mai ales cand se pun intrebari „inchise” cum le spun eu, care nu permit decat raspunsuri de tip DA/NU(„Ma voi casatori cu X sau nu?”, „Voi reusi la examen?”, etc), trebuie ca persoana care intreaba sa fie pregatita sa auda si un raspuns care nu corespunde asteptarilor si dorintelor sale.

            Persoana care ofera raspunsuri, tarologul, trebuie sa indeplineasca si el mai multe conditii. Prima ar fi capacitatea sa de a se detasa de orice problema a sa personala pe parcursul sedintei: orice gand, orice preocupare asupra problemelor sale personale influenteaza actul de divinatie. Al doilea ar fi ca tarologul trebuie sa puna deasupra la orice, interesul spiritual al persoanei respective, alegand sa-i spuna clientei/clientului ceea ce ii este de folos, chiar daca uneori aceasta nu corespunde intocmai cu intrebarea pusa. Iar prin „orice”, inteleg chiar si orgoliul personal si satisfactia profesionala prin care poate impresiona cu precizia predictiilor sale. Asta il ajuta si pe el, nu numai pe client, dar la nivel sufletesc, fiind insa o „tinta cu bataie lunga”(rezultatele nu sunt imediate). O alta cerinta importanta este ca tarologul sa fie o persoana cu un psihic foarte echilibrat, capabila sa transmita incredere celui care ii solicita ajutorul, deoarece in procesul de divinatie se pot transmite cu usurinta energiile negative. El trebuie sa stie si sa-si faca curatarea de energiile perverse dupa fiecare contact cu un client. De aceea, nu cred si personal nu o fac, ca este bine sa se faca consultatii directe, fata in fata, una dupa alta.

            Persoanele care sunt empatice, influentabile, tematoare, nu ar trebui sa incerce sa consulte tarotul pentru ele insele si cu atit mai putin pentru altcineva, spre binele lor si a celor cu care vin in contact in acest fel.

 

Cate intrebari se pot pune sau cat de des?

Este bine ca, la prima consultare a tarotului, sa se puna  maxim 3 intrebari. Dupa aceea, in functie de necesitati, se poate ajunge la 5 intrebari. Nu recomand depasirea acestui numar. De ce? Deoarece consultarea tarotului este un act mistic, se apeleaza la energii astrale si e greu de crezut ca cineva poate avea mai mult de 5 probleme existentiale la un moment dat. Nu te prezinti in fata unui ghiseu de informatii, ci chiar in fata unei Forte Superioare si trebuie sa ai bunul simt de a te multumi cu cat ti se ofera. Nu fac, sub nici o forma, o noua etalare pentru aceeasi persoana mai devreme de 3 luni si asta pentru ca trebuie lasat timp Creatorului sa-si desavarseasca lucrarea Sa si nu trebuie deranjat din aceasta. E nevoie de timp ca „fructele” sa ajunga la maturitate.

Nu se pune aceeasi intrebare de doua ori la o singura sedinta! Daca raspunsul nu este clar, exista doar doua posibilitati: fie persoana care foloseste tarotul nu a fost la momentul respectiv in cea mai buna forma a sa, fie(si asta e cel mai frecvent) nu este momentul de a primi un raspuns si Creatorul, Forta Divina sau Astrala nu este dispusa sa-l ofere. Nu trebuie insistat imediat, ci trebuie asteptat sa treaca 1-2 luni si se poate incerca din nou sau se poate face atunci, pe loc, o consultare generala a tarotului, fara sa se adreseze o intrebare specifica. In cursul acestei etalari, se pot afla lucruri mai importante pentru client decat problema care l-a adus la tarolog si pe care, in acest fel, Forta Suprema incearca sa i-o aduca la cunostinta.

 

Este bine sau rau sa folosim tarotul?

            Chiar de la inceput, m-a preocupat aceasta chestiune, daca este bine bine sau nu sa dau in carti si am realizat ca nu este ceva rau sau bun in cartile propriu-zise, ci in modul cum le folosesti. Ca si cu un cutit: poti sa pregatesti mancare cu el, poti sa sculptezi sau poti sa omori pe cineva. Experienta mi-a demonstrat-o ca viitorul este o multitudine de lumi paralele si tot ceea ce trebuie sa am grija este sa nu influentez deciziile unei persoane de a alege, la rascrucile vietii, o cale sau alta. Nu spun niciodata cuiva ca este mai bine sa faca una sau alta. Nu dau sentinte de genul "aceasta casatorie se va destrama in mod sigur"  pentru ca atunci este clar ca ghidez persoana respectiva: nu se va stradui cu buna credinta sa rezolve nici cea mai mica problema din relatie, deoarece in subconstientul ei va fi inradacinata ideea ca aceasta este sortita esecului. In schimb, agreez foarte mult optiunile alternative, de genul "cum va decurge viata mea daca voi face lucrul X sau lucrul Y", urmand ca persoana respectiva sa decida care varianta alege.

            Oamenii au nevoie sa fie ajutati sa ia decizii corecte, nu neaparat in folosul lor imediat si daca un astrolog, psiholog, clarvazator, tarolog poate sa faca asta, fara a-i ghida pe o anumita cale, dar avertizandu-i de pericole, atunci are datoria sa o faca. Am citit ceva extraordinar scris de un mare astrolog, la inceputul secolului trecut: „Liberul arbitru este vointa fiintei umane constient afirmata, in momente esentiale pentru viata ei. In asemenea momente, aceasta vointa constienta este cea care ne asigura evolutia sau regresul. In raport direct cu liberul nostru arbitru, ne sunt considerate faptele de catre Dumnezeu, care apreciaza un efort constient, chiar si in vazul unei greseli, decat o aparenta reusita, in care vointa constienta(liberul arbitru) nu a fost folosit.” Practic, nu trebuie sa ne sperie consecintele alegerilor noastre, daca am fost responsabili, atat cat poate fi un om si am incercat sa alegem fara a rani pe nimeni. Adesea, solutia ideala nu exista si ceea ce poate fi, la un moment dat, un lucru pozitiv se poate dovedi mai tarziu intru-totul daunator si invers.

 

            Incifrarea raspunsurilor

            Initial si adevarata putere a tarotului a fost aceea de a dezvalui misterele sufletului si scopul acestuia pe pamant si cele mai vechi carti de tarot, cele 22 de Arcane Majore, sunt folosite in acest scop. Primii maestri de tarot nu aveau cele 56 de Arcane Minore, care sunt o completare moderna, ci foloseau doar cele 22 Arcane Majore pentru divinatie, care privesc numai aspectul spiritual si sufletul etern al omului. Dar pentru ca omul este din ce in ce mai legat de existenta sa lumeasca, pachetului de tarot i s-au adaugat inca 56 de carti, Arcanele Minore, care se ocupa de chestiunile din planul fizic, ce au devenit astfel o completare utila omului modern. „Calea Regala” de a studia si folosi  tarotul este de a intelege ca el nu are rolul unei telenovele in avans al evenimentelor din viata noastra, ci de a descoperi profunzimea propriei firi. Absolut toate problemele exterioare(de sanatate, relatii, reusita in viata, etc) isi au originea in Sinele nostru Superior. De aceea, atunci cand interpretam o carte dintr-o etalare, ea ne spune, in primul rand, vibratia energetica, spirituala a momentului respectiv.

            O sa incerc sa va dau un exemplu ca sa puteti intelege mai bine. Pentru Roata Destinului sau a Norocului, a X-a carte a Arcanelor Majore, as putea sa dau aici 100 de intelesuri si nu le-as epuiza nici pe departe pe toate. Astfel, ea ar putea insemna: mutarea intr-o noua locuinta, pierderea serviciului, inceperea unei afaceri, primirea unei mosteniri, insanatosirea dupa o boala lunga, reusita la examen, pierderea unei persoane dragi, etc. Dupa cum observati, e vorba de evenimente pozitive sau negative si foarte diverse, dar ea reprezinta, intr-un sens larg, urcusurile si coborarile vietii sau intr-un singur cuvant, SCHIMBAREA. Pentru a nu influenta alegerile persoanei respective, nu i se „serveste” exact evenimentul respectiv, cu  „eticheta” pe el, desi uneori el poate fi vazut foarte clar de tarolog, ci doar esenta, „aroma” lui, pentru ca numai OMUL poate decide, la momentul respectiv, in functie de ce poate si ce doreste, ce si cat va accepta din schimbarea pe care destinul i-o propune.

            Nu trebuie sa ne transformam in spectatori ai propriei noastre vieti si tarologul trebuie sa se desprinda de oamenii care au tendinta de a deveni dependenti de el si care isi doresc indrumare pentru cele mai banale si mai obisnuite actiuni. In schimb, in momentul in care avem de facut alegeri importante si care ne vor influenta cursul vietii pentru o buna bucata de timp, tarotul este de nepretuit, deoarece el merge direct la esenta problemei respective si el nu dezvaluie numai viitorul sau un potential viitor, ci si „nevazutul”, aspecte necunoscute constiintei noastre despre situatia respectiva. Astfel, atunci cand avem o relatie la inceput sau cand suntem pregatiti sa plecam sa ne facem o viata intr-un mediu strain si necunoscut noua, o consultare a tarotului ne poate dezvalui aspecte total nestiute la acel moment. Ceva neplacut NU TREBUIE sa ne faca sa renuntam la calea pe care am ales-o si pe care ne-o dorim, ci ne ajuta sa ne pregatim ca sa-i putem face fata si sa o depasim.

 

            Ce e bine sau ce nu trebuie sa se faca?

            In fine, ultimul aspect pe care vreau sa-l explic inainte de a trece efectiv la etalarile si semnificatiile cartilor de tarot, este cel care se refera la anumite recomandari pe care le-am mostenit sau care reprezinta fructul experientei mele de acum:

 

  • Evitati sa folositi tarotul pentru persoanele apropiate sau macar faceti etalarile dvs pentru ele, in absenta lor.
  • Nu folositi tarotul decat intr-un anumit loc, cat mai intim si cat mai personalizat, din locuinta dvs. Acea incapere nu trebuie sa fie destinata dormitului sau servitului mesei.
  • Nu utilizati cartile de tarot ale altor persoane si pe ale dvs. nu le incredintati nimanui.
  • Daca nu sunteti intr-o forma fizica si mai ales psihica foarte buna, nu faceti divinatii in tarot si de fapt, in nici o alta forma de divinatie.
  • Nu preziceti niciodata lucruri dezastruoase altor persoane si in nici un caz, moartea lor sau a cuiva drag. Am preferat „sa bat campii” cu riscul de a parea incompetenta, decat sa ma incarc cu asemenea sarcina.
  • Daca nu va simtiti confortabil in timp ce utilizati tarotul sau dupa aceea, renuntati la aceasta activitate.
  • Prezicerile si informatiile obtinute sunt pentru persoana care le cere si nu trebuie destainuite nimanui si cu atit mai putin intregului cerc de prieteni si cunoscuti.
  • In fine, folositi tarotul atunci cand aveti realmente nevoie de un ghid si incercati sa nu abuzati de puterea lui, solicitandu-l in chestiuni a caror rezolvare cer doar putin efort si vointa din partea dvs.

 

AstroVesta®

Acasă :: Universul Tarotului :: Articole :: Despre mine :: Cursuri de Tarot :: Parteneri :: Contact
Prelucrarea datelor cu caracter personal :: Politica de cookie-uri

Vă invit să vizitaţi şi site-ul AstroVesta.com - Servicii autorizate de Astrologie si Tarot

©2010-2020 AstroVesta® Toate drepturile rezervate.
Toate materialele conţinute în acest site aparţin astrologului Vesta. AstroVesta® este marcă înregistrată.
Este interzisă reproducerea integrală sau parţială a textelor conţinute în www.scoaladetarot.ro fără acordul autorului.